Ine Wigernæs til Fysakkonferansen

Programmet for Fysakkonferansen 2019 er straks klart; Ine Wigernæs blir en av foredragsholderne under årets Fysakkonferanse i Hov 19. september.

Det endelige programmet for Fysakkonferansen 2019 annonseres om få dager, kan arrangør og rektor Knut Solhaug ved Søndre Land ungdomsskole fortelle. I tillegg til Wigernæs er også professor Geir Kåre Resaland og idrettsmannen og motivatoren Cato Zahl Pedersen bekreftet som foredragsholdere. Solhaug er godt fornøyd med å ha sikret seg også Wigernæs som foredragsholder.

Ine har en doktorgrad i fysiologi om stresshormoner og immunsystemet i forbindelse med utholdenhets- og overtrening.

Fra 2006 til 2016 arbeidet hun politisk og strategisk med folkehelse i Valdres og Oppland. Ine er i dag ansatt på NTNU Gjøvik som førsteamanuensis. Ine etablerte bachelorprogrammet «friskliv og lokalt folkehelsearbeid» ved Høyskolen Kristiania 2011-2013.
På vegne av Riddderrennet mottok Ine Idrettens hederspris i 2014 som styre- og arrangementsleder. Ine var en av landets beste skiløpere i årene 2000-2006 med totalt 7 NM-gull i langrenn, duathlon og triatlon.

Egenerfaring kombinert med naturvitenskapelig bakgrunn og en sterk interesse for å formidle verdien av hverdag og rutiner og lokalt folkehelsearbeid og skape ro omkring livsstilsrådene – gir henne et unikt ståsted. Ine har holdt om lag 300 foredrag for politiske partier, kommuner, store og små bedrifter, sanitetskvinner og idrettslag.

Siden 2017 har Ine hatt en egen «snutt-rekke» i NRK radio om «hjertebank og sjelefred» som i stor grad handler om livsstil, endring, kropp, helse, motivasjon og hverdag


Programmet snart klart
Det endelige programmet for årets konferanse slippes om kort tid, forteller Solhaug:
– Vi legger igjen opp til et solid program, som dekker både fysisk aktivitet i skolen, folkehelse og utenforskap, sier han.

Fysakkonferansen arrangeres i Søndre Land 19. september, og er et samarbeid mellom Søndre Land kommune og Fylkesmannen i Oppland. Med på laget er barne- og ungdomsskoler i Norge som har erfaring med fysisk aktivitet i skolehverdagen, forskningsmiljøer og andre aktører som har arbeidet med FYSAK over lengre tid.

Konferansens mål er å skape en arena for erfaringsutveksling og kunnskapsdeling knyttet til fysisk aktivitet i skolen, folkehelse og livsmestring. Fysakkonferansen skal videreformidle erfaringer høstet ved ulike skoler og andre arenaer, samt gi innspill og ideer som gjør at FYSAK kan bli en suksess også for andre.